Lisa, ett ardennersto
Det här är resultatet på fri tillgång på skulltorkat hö i gämförelse med fri tillgång på höensilage
FRI TILLGÅNG PÅ GROVFODER OCH MOTION
Lisa är ännu ett bevis på att genom fri tillgång på skulltorkat hö och bra motion, kan man få ner vikten på en häst. Hennes motion var bland annat dra tung släde. Lisa hade fri tillgång på hö och 0,5 kg hel havre morgon och kväll.
Minesyl, Gastrofor, Colofor och Equifilier är de produkter som jag har gett till Lisa.
Så här ser hennes mått och viktkurva ut;
21/1-18 Mått 250 cm Vikt: ca 788 kg
19/2-18 Mått 248 cm Vikt ca 779 kg
17/3-18 Mått 242 cm Vikt ca 753 kg
8/4-18 Mått 240 cm Vikt ca 745 kg
2/5-18 Mått 236 cm Vikt ca 727 kg
7/6-18 Mått 230 cm Vikt ca 702 kg
Tack Elisabeth för att du finns o sprider så bra kunskap, Lisa är min ardenner.
Med vänlig hälsning Anki Bergdahl
Jag introducerades för Homeopathusets hästprodukter (Formel – 1 – Hästen) för ca 2,5 år sedan. Vår häst Fernon’s Will (också kallad Pate) var då 2,5 år. Han hade visat stor talang under träning, men så fort som träningen intensifierades fick han problem – huvudsakligen i lederna.
Jag hörde då talas om möjligheten att få en mananalys gjord av Hans Söderström och beslutade att prova detta på Pate. Analysen från Hans visade att grundproblemet för Pate var hans känsliga mag-tarmkanal och att dessa problem var orsakade av en foderbelastning.
Hans rekommenderade att vi ändrade Pates diet så att den enbart innehöll naturliga foder som inte innehöll några syntetiska, raffinerade ingredienser – hö och havre. Vi ändrade genast Pates foderstat och började också behandla honom med rekommenderade produkter från Homeopathusets Formel – 1 – Hästen-serie.
Vid den här tiden så hade vi också flyttat Pate till en tränare som var villig att följa de rekommendationer om foder och produkter som vi hade fått från Homeopathuset. Tränaren var, samtidigt som hon var öppen för att prova nya vägar, tvivlande. Kan en tävlingshäst verkligen klara sig på så lite; hö, havre och de små kvantiteter med tillskott som rekommenderades, utan att tillföra någon typ av de pelleterade helfoder som finns på marknaden?
Vi lade också samtidigt om foderstaten för alla våra hästar – också flera som stod på träning i samma stall som Pate.
Läs mer…Travhästen Skogans Surprise anlände i fint skick från Skåne till mitt stall i Boden. Han hade gjort undan tävlingsdebuten och var till synes en glad trevlig och välmusklad liten herre. Bra tandstatus, fin i hårrem men hade lite bulor här och där på kroppen, bra hovar och smidig muskulärt. Ingen mask enligt träckprov, bajade normala bollar och pulsmätaren visade på bra återhämtning.
Vid körning var han förvånande passiv och levde verkligen upp till sitt rykte att vara lat. Kändes dock mera som en som håller igen och sparar sin energi av något oförklarligt skäl. När han väl högg tag i grejorna så visade det sig att han var mycket pruttig vilket inte var bra med tanke på att bröstkorgen ska ge full plats för inte organ. Inte vara fylld med gas som tränger ihop lungornas utrymme för utvidgning.
Läs mer…Vill här berätta om vårat shettissto Fleur, och hennes magproblem.
Vi köpte henne i juni 2005, då märkte jag att hon hade lite bajs på svansen när vi hämtade henne, men tänkte att det nog berodde på en lång och stressande resa genom halva Sverige i en hästtransport med massa andra hästar. Nog för att hon hade sin mamma med som var den vi egentligen skulle köpa, men då hon hade lång fin man och fölet troligen skulle få det med så då tog vi båda förstås när hon nu var till salu. Det ångrar jag inte en sekund, de har givit oss så mycket.
Tiden gick, och det var lite smågeggigt hela tiden ville inte bli bra, men det var bara början. Våren 2006 blev det mycket värre, kontaktade veterinärer , prövade olika preparat typ mag o tarm, och liknande, men ingen skillnad, det enda som hjälpte henne var sen noni-juicen det gjorde henne riktigt bra ett tag , men sen drog eländet igång igen, då jag gjorde upphåll med den.
Hon tålde inte ens torrhö om de innehöll vilda växter och örter, det enda som funkade något så när var rent övermogen timotej. Hösilage var inte att tänka på , de var rena dynamiten i hennes mage.
Läs mer…Efter att Nisse som han kallas varit utlånad 2 månader i slutet av 2008 kom han hem i gott skick och visade inga symptom på att något var fel. Väl hemma ställdes han på sin normala foderstat som var hösilage, havre och musli. Dagarna som blev till veckor gick och det började kännas framförallt i ridningen att något inte stod rätt till, Nisse blev fort tröttare än vanligt och kändes lite styv i kroppen. Han var även öm på ryggen bakom sadeln. Efter detta började hans päls se tråkig och glanslös ut och i samma veva fick han även utslag i karlederna, dessa varade och sårade och såg inte alls speciellt trevliga ut. Veterinär tillkallades som sa att det var vanlig mugg. Han sattes på en mildare kortisondos och hans symptom försvann och han blev bra. Dock kom alla hans symptom snabbt tillbaka efter att hans kur var avslutad.
Då vi flera år tidigare haft kontakt med Homeopathuset beslutade vi för att skicka en håranalys på honom. Svaret kom ca 1 vecka senare. Det visade sig att Nisse hade en grovtarmsstörning samt belastade njurar! Detta berodde på en felaktig utfodring tidigare i hans liv!
Hej, Det här är Bounced! En mycket pigg kille som vi ägt i drygt 1,5 år.
Han hade galopperat i nästan alla starter för den tidigare ägaren men hade stor kapacitet.
När vi började träna lite hårdare så väste han i halsen, vi provade halsplatta och pullburk men det hjälpte inte hela vägen.
Då började vi ge honom Respirafor och det gjorde susen!!!!
Han har till idag sprungit in 440 000kr och vi är helt övertygad om att det är Respirafor som håller hans luftvägar rena.
Jag skulle bara vilja säga TACK och berätta om min häst. Hoppning har alltid varit hennes passion i livet, så det är hoppning och fälttävlan vi tävlat i. Dressyr är det tråkigaste hon vet. I somras tävlade vi ganska intensivt i fälttävlan. Det blir långa dagar med långa resor och det tärde nog en del på min häst.
Hon fortsatte tävla bra och hoppningen gick bättre än någonsin. Men under sensommaren började hon förändras i beteendet. Hon började se låg ut, hängig, inåtvänd. Började sura vid sadling (nåt hon aldrig gjort förr) och till slut började hon till och med sura när jag ledde henne ur stallet för att sitta upp. Hon bet aldrig, men la öronen bakåt och satte mulen mot min arm. Hon försökte verkligen berätta att nåt var fel. Jag uppmärksammade såklart detta, men då hon inte var "sjuk" fortsatte jag som vanligt. I ridningen var hon som vanligt, pigg och glad. Hon var fin i hullet och allt såg på utsidan bra ut.
Sen kom november & hon visade diffusa koliksymptom. Då det inte gick över så åkte jag nästa morgon till Ultuna. Där blev hon kvar i 3 dagar och dom hittade omfattande, blödande magsår. Hon behandlades med medicin och svarade bra på den. Under den tiden beställde jag även Gastrofor och började ge det med.
Läs mer…Nu vet jag inte om ni kan hjälpa mig med min häst men jag har blivit rekommenderad att kontakta er.
Nickie berättar: ” Hej, jag har blivit rekommenderad att kontakta er och här är problemet. Jag köpte min häst 30 dec 2016 och efter tre veckor bröt det ut förfärliga nässelutslag som täckte hela kroppen. Min vet. behandlade med antibiotika och kortison men det kom tillbaka hela tiden. Jag har varit i kontakt med hästens uppfödare och den förra ägaren men han hade aldrig haft något liknande tidigare.
Så vad tror ni, kan ni hjälpa mig, skall jag skicka en mananalys?"
Läs mer…Vår ponny Misty var väldigt sjuk för 2 år sedan. Hon fick kolik som vägrade ge med sig. Under 2 dygn höll vi på hemma men sedan fick vi åka till Ultuna och där blev hon i 3 dygn. Man konstaterade via ultraljud att hästen hade inflammation i tjocktarmen. Tarmväggen var 1,3 cm tjock och ska normalt vara 0,3 mm. Men efter den behandling hon fick, medicin och en rätt dyster prognos for vi hem.
Läs mer…Khol är en nordsvensk bruksvalack som är 15 år. Han har i år gått sin nionde fora tillsammans med Lennart som har kört foran 19 gånger. Foran som startar från Klövsjö och har slutmål i Röros, Norge är en tur på 22 mil.
Khol förbereds noggrant genom träning som håller honom smidig och muskulös. I år började Khol kännas lite stel i baksteget så massör Anna Karström kontaktades för att känna över honom och ge massage. Anna konstaterade och behandlade Kohl för spänningar i musklerna i bog och bakdel.
Läs mer…Mitt shetlandssto Penny, 26 år, är en fånghäst som även haft ehrlichias. Våren 2012 blev hon dålig och jag kontaktade då Homeopathuset som gav mig rådet att ge henne Makrosyl, Colofor och Cirkulafor.
Det blev en utrensning som gick i skov, ömsom stel, stapplig, dålig balans, svettades, diarré, kissade mycket, luktade konstigt och så vidare.
Den ena dagen bättre den andra dagen sämre, tills hon i höstas blev riktigt dålig, trodde faktiskt inte att hon skulle överleva.
Läs mer…
Efter att Nisse som han kallas varit utlånad 2 månader i slutet av 2008 kom han hem i gott skick och visade inga symptom på att ngt var fel. Väl hemma ställdes han på sin normala foderstat som var hösilage, havre och musli. Dagarna som blev till veckor gick och det började kännas framförallt i ridningen att ngt inte stod rätt till, Nisse blev fort tröttare än vanligt och kändes lite styv i kroppen. Han var även öm på ryggen bakom sadeln. Efter detta började hans päls se tråkig och glanslös ut och i samma veva fick han även utslag i karlederna, dessa varade och sårade och såg inte alls speciellt trevliga ut. Veterinär tillkallades som sa att det var vanlig mugg. Han sattes på en mildare kortisondos och hans symptom försvann och han blev bra. Dock kom alla hans symptom snabbt tillbaka efter att hans kur var avslutad.
Fram till 5 års ålder (säsongen 2003) visade Aldermarin stor kapacitet och hade en lovande framtid bl.a. slog han svenskt rekord för femåringar och vann både försök och final i Dubbel cupen. Men så började problemen. Han fungerade allt sämre och både ägarna och kuskar konstaterade att det var höger framben som krånglade.
Trots många behandlingar av veterinärer och kiropraktorer under 2004-05 fick man inte ett bra resultat.
Läs mer…Hilfiger-Dressyrhästen
Hilfiger är en sjuårig dressyrhäst som jag köpte som treåring. När hösten kom blev han plötsligt mycket arg och ville inte att någon rörde vid honom i pälsen. Han var inte lättriden och hade ett besvärligt temperament och slog ofta i sko under ridning såväl som i tömkörning. Efter hand fungerade det bättre att rida honom och under sommaren hade vi kommit så långt att han kanske kunde starta tävling, då blev han halt på höger fram. Han fick vila en period men det ville inte bli bra. Hilfiger fick åka till veterinärklink för undersökning. Han undersöktes grundligt men veterinären kunde inte finna vad som var felet på honom. Bedrövade åkte vi hem med en halt häst utan en lösning på problemet.
Jag tog då kontakt med Hans Söderström på Homeopathuset som hjälpt mig tidigare med mina hästar. Mananalysen visade att Hilfiger hade problem med grovtarmen samt en överbelastning på levern, detta gjorde att han blev hetlevrad i temperamentet. När slaggämnena inte forslades bort via grovtarmen så gick gifterna ut i höger fram och lade sig i strålbensbursan vilket var mycket smärtsamt. Han hade även en koordinationsstörning vilket gjorde att han ofta ”slog i sko”. Problemen var foderrelaterade.
Läs mer…Jag är mycket stolt och glad över att Ni sponsrat mig och Hilfiger med produkterna och analysen.
I referensbrevet har jag tagit det första analyssvaret och beskrivit i min berättelse eftersom detta var det som gjorde att jag överhuvudtaget kunde få ordning på problemen.
Jag hoppas att det ska inspirera fler hästägare att söka hjälp samt att fodra sina hästar med naturligt foder. Vilket jag nu lärt mig "den hårda" vägen!
Läs mer…Nu har vi nått nya framgångar med vår ponny Excellent Swingfly. I somras tog han SM guld i ponnydressyr endast 7 år gammal. Men det stannade inte där, även han blev även DM-mästare 2016.
Läs mer…Vi vill tacka er för era produkter och kunnande. Alltid bra service!
Vi har nu använt era produkter i ca 15 års tid, både till hästarna och oss själva.
Jag skickade in mananalys på vår ponny Exellent Swingfly som är en av Sveriges bästa 6-åriga C-ponnyer i dressyr med bland annat seger i ungponny championat 2015 och en andraplacering ungponny-SM i Gävle 2015.
Läs mer…Jag kan berätta att vår häst Glorius Man gick mycket bra på ett tung/dåligt underlag. Inte en tillstymmelse till galopp, som har skett de fyra sista loppen. Han gick bra på upploppet och vi var väldigt nöjda med en sjätteplats.
PS. Hans såg på manprovet att det fanns en störning och det var flytande B-vitamin, vi tog bort det 3 dagar innan loppet så där var han nog rätt ute. Han fick dubbel dos av Ferrum dagarna innan start och sedan fick han dubbel dos innan och tredubbel dos Ferrum kvällen innan och på morgonen före start.
Hej!
Jag vill tacka för era fantastiska produkter. Min underbara häst som har varit sjuk i snart två år har äntligen blivit frisk tack vare er hjälp och era produkter.
Läs mer…I februari för snart ett år sedan berättade en bekant om att hon hade skickat in en ”hokuspokus mananalys” och att hennes häst hade blivit så mycket bättre efter att ha ätit Homeopathusets Gastrofor och Minesyl mm. Jag blev självklart intresserad och skickade in en tuss av min hästs man för analys – inte för att hästen mådde dåligt utan mest för att göra en check av hans tillstånd. Ganska snart efter inskickat prov ringde Hasse från Homeopathuset upp mig och vi hade ett långt samtal om både Mackan och andra hästar, vilket var riktigt trevligt och intressant. Hasse pratade mycket om vikten att hästar skall äta stråfoder och inte massa pelleterat kraftfoder och annan onaturlig föda. Jag plockade bort det lilla kraftfoder Mackan då fick. Hasse berättade att Mackan på det stora hela mådde bra men att jag kunde ge honom Gastrofor, Ferrum och Minesyl för att få ett ännu bättre utgångsläge. Självklart ville jag det!
Läs mer…Hej!
Vill tacka för era fantastiska produkter och mycket bra service. Jag har provat många av era produkter på flertalet hästar och jag rekommenderar er till alla mina kunder.
Mest hjälp har jag fått med min egna häst Altsar, en 6-årig halvblodsvalack, som jag började med att skicka in ett manprov på. Svaret jag fick stämde in på pricken och med hjälp av era produkter så har jag fått tillbaka min pigga, talangfulla och vackra häst!
Har även provat era produkter på mej själv och min familj och är mer än nöjd.
TACK!
MVH Pernilla Deijfen unghästutbildare
www.stalldeijfen.com
Jag köpte Marine för ca 1,5 år sedan, en nordsvensk travare som ej hade fått visa sina talanger. När jag köpte henne var hon 8 år gammal och hade hunnit med att få två fina föl. Som unghäst gick hon ett premielopp, hon hade varit hos två stycken travtränare men ingen av dem hade lyckats med att förvalta hennes talang. Jag fick inte reda på vad det var som inte hade fungerat eller varför det ej hade fått henne att funka inom travet.
Läs mer…Jag köpte Confess Line i oktober 2008. Jag hade sett innan mitt köp att han kunde springa fort och hade mycket fart i sig men varit mycket besvärlig i voltning, betedde sig hetsigt i loppen och inte var helt hanterbar.
Han tränade på hos mig men drog vänster bakben från det han kom till mig och jag trodde det kom från ryggen där mycket smärta observerades.
Han var alltid orytmisk i loppen och tappade travet till slut i loppen
Läs mer…Efter att Cornesco LJ, Nisse som han kallas, varit utlånad 2 månader i slutet av 2008 kom hem, var han i gott skick och visade inga symptom på att något var fel. Väl hemma ställdes han på sin normala foderstat som var hösilage, havre och musli. Dagarna som blev till veckor gick och det började kännas framför allt i ridningen att något inte stod rätt till
Läs mer…Stall Indiana
Mattes hjärta. Snart har vi tillbringat 12 år tillsammans. Tyvärr märks det i bland att åldern börjar visa sig. Mer stelhet än vanligt oroar ett matte hjärta.
Läs mer…
Detta är foton som vi har fått från en av våra klienter i USA. Dennes häst fick, efter upprepade kolikanfall, diagnosen magsår när den undersöktes vid University of Florida. Bilderna nedan är tagna vid gastroskopier som utfördes på hästen före, under och efter avslutad behandling med Gastrofor*. Hästens veterinär David Sausville, D.V.M.,M.S. valde att använda Gastrofor som enda behandlingsmetod. Man ändrade också hästens foderstat. Den fick fri tillgång till hö och det pelleterade fodret byttes ut mot hel havre.
Hej!
Min häst Tubular Bells har alltid haft problem med sin mage. Han har egentligen inte haft kolik men ibland har han haft oförklarliga febertoppar och ibland små krampanfall. Jag har frågat veterinärer, foderrådgivare och andra förståsigpåare vad det kan vara som är tokigt med min häst men ingen kunde svara. Till saken hör att han alltid har varit seg när han ska jobba och detta har vi försökt lösa med ännu mera kraftfoder. Så fort vi har gett mer har han blivit ännu segare och mer öm i kroppen.
Läs mer…Travhästen Skogans Surprise anlände i fint skick från Skåne till mitt stall i Boden. Han hade gjort undan tävlingsdebuten och var till synes en glad trevlig och välmusklad liten herre. Bra tandstatus, fin i hårrem men hade lite bulor här och där på kroppen, bra hovar och smidig muskulärt. Ingen mask enligt träckprov, bajade normala bollar och pulsmätaren visade på bra återhämtning.
Läs mer…Hej!
Jag vill tacka för era fantastiska produkter. Att min underbara häst som har varit sjuk i snart 2 år äntligen har blivit frisk. Tack vare er hjälp och era produkter.
Jag skickade manprov och det stämde precis. Jag har använt Gastrofor för magen på min andra hästar också. Jag använder Minesyl på alla mina hästar med gott resultat.
Tack!
Med vänliga hälsningar Ann-Sofie
Hej
Jag heter Amanda och är 13 år och jag har en ponnytravare, ett russ på 10 år.
När jag fick hem honom, var han stel i bogarna, var svår att stretcha och travet bak var lite hoppigt. Han ville mer än han klarade av och kapaciteten fanns där, men han kunde inte använda den riktigt. Han var också lite stressad och blev dålig i mage vid start.
Läs mer…Vår ponny Misty var väldigt sjuk för 2 år sedan. Hon fick kolik som vägrade ge med sig. Under två dygn höll vi på hemma men sedan fick vi åka till Ultuna och där blev hon kvar i tre dygn. Man konstaterade via ultraljud att hästen hade inflammation i tjocktarmen. Tarmväggen var 1,3 cm tjock och ska normalt vara 0,3 mm. Efter den behandling hon fick, medicin och en rätt dyster prognos for vi hem.
Läs mer…Vi vill tacka er för era produkter och kunnande.
Alltid bra service!
Har använt era produkter i ca 15 års tid både till hästarna och oss själva.
Skickade in håranalys på vår ponny Exellent Swingfly som är en av Sveriges bästa 6-åriga C-ponny i dressyr. Med bland annat seger i ungponny-championat 2015 och en andraplacering ungponny-SM i Gävle 2015.
Läs mer…Vill här berätta om vårat shettissto Fleur, och hennes magproblem.
Vi köpte henne i juni 2005, då märkte jag att hon hade lite bajs på svansen när vi hämtade henne, men tänkte att det nog berodde på en lång och stressande resa genom halva Sverige i en hästtransport med massa andra hästar. Hon hade sin mamma med som var den vi egentligen skulle köpa, men då hon hade lång fin man och fölet troligen skulle få det med så då tog vi båda förstås när hon nu var till salu. Det ångrar jag inte en sekund, de har givit oss så mycket.
Tiden gick , och det var lite smågeggigt hela tiden ville inte bli bra, men det var bara början. Våren 2006 blev det mycket värre, kontaktade veterinärer, prövade olika preparat för mage och tarm och liknande, men ingen skillnad, de enda som hjälpte henne var sen noni-juicen det gjorde henne riktigt bra ett tag, men sen drog eländet igång igen så då jag gjorde upphåll med den. Hon tålde inte ens torrhö om det innehöll vilda växter och örter, de enda som funkade något så när var rent övermogen timotej. Hösilage var inte att tänka på, det var rena dynamiten för hennes mage.
Varje morgon fick man tvätta baken och svansen, det var som hon suttit i en balja med uppvispad bajs och vatten.Magen var som en boll på henne. De var inte så att hon hade diarre, nej bollarna var fina men det kom en massa vätska och gaser.
Läs mer…Jag skulle bara vilja säga TACK och berätta om min häst. Hoppning har alltid varit hennes passion i livet, så det är hoppning och fälttävlan vi tävlat i. Dressyr är det tråkigaste hon vet. I somras tävlade vi ganska intensivt i fälttävlan. Det blir långa dagar med långa resor och det tärde nog en del på min häst.
Hon fortsatte tävla bra och hoppningen gick bättre än någonsin. Men under sensommaren började hon förändras i beteendet. Hon började se låg ut, hängig och inåtvänd. Började sura vid sadling (nåt hon aldrig gjort förr) och till slut började hon till och med sura när jag ledde henne ur stallet för att sitta upp. Hon bet aldrig, men la öronen bakåt och satte mulen mot min arm. Hon försökte verkligen berätta att nåt var fel. Jag uppmärksammade såklart detta, men då hon inte var "sjuk" fortsatte jag som vanligt. I ridningen var hon som vanligt, pigg och glad. Hon var fin i hullet och allt såg på utsidan bra ut.
Sen kom november och hon visade diffusa koliksymptom. Då det inte gick över så åkte jag nästa morgon till Ultuna. Där blev hon kvar i tre dagar och dom hittade omfattande, blödande magsår. Hon behandlades med medicin och svarade bra på den. Under den tiden beställde jag även Gastrofor och började ge det med.
Läs mer…